PostNL: 'Wij hebben ook toekomst als zelfstandig bedrijf'
10.08.2016 | Branchenieuws

PostNL: 'Wij hebben ook toekomst als zelfstandig bedrijf'

PostNL is niet actief op zoek naar een koper. Ondanks eerdere plannen voor overname door bpost, denkt PostNL genoeg toekomst te hebben als zelfstandig bedrijf. 

Dat stelt ceo Herna Verhagen in een uitzending van BNR. Eind mei werd bekend dat bpost en PostNL met elkaar in onderhandeling waren voor een mogelijke overname door bpost. Het overnamebod van het Belgische bedrijf werd echter door PostNL geweigerd. Daardoor ging het gerucht dat PostNL zich had aangeboden aan andere postbedrijven uit Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. “De geest is uit de fles. Je hebt nu een signaal afgegeven dat je bereid bent je identiteit op te geven", meldden ingewijden aan het Financieele Dagblad. Volgens Verhagen was er alleen sprake van gesprekken met bpost en werd er niet actief naar een koper gezocht. “Ik zie PostNL als een zelfstandig bedrijf met een gezonde toekomst. Dat zie je aan de innovaties die we doen, het geld dat we investeren in pakketten. En ook uit het feit dat we binnenkort weer dividend kunnen gaan uitkeren.” Het bedrijf is van plan om in het tweede kwartaal van volgend jaar dividend uit te keren. 

Bezuinigingen
PostNL boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst van 21 miljoen euro, deels door de verkoop van het belang in TNT Express.De omzet van het postbedrijf bleef met een bedrag van 834 miljoen euro gelijk. Het pakketvervoer bij PostNL steeg het afgelopen kwartaal met zestien procent. Het volume van geadresseerde post daalde in het tweede kwartaal met 7,6 procent. Deze volumedaling probeert PostNL op te vangen met bezuinigingen. De bezuinigingen gaan volgens Verhagen niet gepaard met gedwongen ontslagen.

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren