PostNL vult daken sorteercentra met zonnepanelen

Logistiekprofs op 3 June 2016

PostNL plaatst 22 duizend zonnepanelen op de daken van negentien sorteercentra. De eerste installatie op het sorteercentrum in Den Hoorn werd gisteren in werking gesteld. Komend jaar volgen de andere locaties, waarna PostNL zichzelf één van de grootste stroomopwekkers in Nederland mag noemen.

PostNL werkt voor dit project samen met energieleverancier Eneco. Op elke locatie plaatst Eneco 1160 panelen, waarmee 40 procent van het stroomverbruik van een gemiddeld sorteercentrum wordt gedekt. De zonnepanelen wekken jaarlijks gezamenlijk 4,8 miljoen kilowattuur aan groene stroom op. Dit is vergelijkbaar met het stroomverbruik van zo’n 1500 huishoudens.

Groot dakoppervlak
Voor PostNL is dit een stap richting een duurzamere bedrijfsvoering. Volgens Eneco neemt de belangstelling voor zonne-energie vanuit het bedrijfsleven toe. “Voor bedrijven met een groot dakoppervlak ligt de keuze voor zonnepanelen voor de hand”, stelt Bram Poeth, directeur Eneco Zakelijk. “Dat een duurzame koploper als PostNL nu voor deze grote schaal kiest zal deze ontwikkeling naar onze verwachting een grote duw geven.”

Subsidie
PostNL ontvangt voor ten minste vijftien locaties subsidie voor het plaatsen van de zonnepanelen, zo laat een woordvoerder weten aan Nu.nl. Deze subsidie is toegezegd vanuit SDE+ regeling, de grootste subsidieregeling voor groene energie in Nederland.

Redactie LogistiekProfs

Blijf altijd op de hoogte

Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.