PostNL verwacht vertragingen bij pakketbezorging

Logistiekprofs op 25 March 2020

PostNL waarschuwt voor vertragingen bij de pakketbezorging. Het aantal online bestellingen stijgt hard. Samen met de maatregelen om het coronavirus in te dammen (afstand bewaren en contactloos bezorgen), kan dat lokaal voor vertraging zorgen. 

Dat stelt de post- en pakketbezorger in een persbericht. Naast het aantal pakketten, stijgt ook het aantal brieven dat bezorgd moet worden. Er worden veel kaarten verstuurd omdat mensen elkaar een hart onder de riem willen steken. De postbezorging ligt nog wel op schema, aldus PostNL. 

Over de mogelijke vertragingen bij pakketbezorging zegt het bedrijf: “Het gemak van online winkelen is nu veranderd in een noodzaak om aankopen te doen bij webshops. PostNL doet er alles aan om alle bestellingen zo veel mogelijk op tijd te blijven bezorgen, maar door de drukte, de maatregelen en het ziekteverzuim kan er lokaal vertraging ontstaan.”

CEO Herna Verhagen roept shoppers op om bezorgers van PostNL ‘de ruimte te geven zodat zij hun werk veilig kunnen blijven doen’.