PostNL: tien miljoen pakketten in zeven dagen

Logistiekprofs op 3 December 2020

Het is topdrukte bij de marktleider in pakketten. In zeven dagen tijd heeft PostNL meer dan tien miljoen pakketten bij mensen bezorgd. Het bedrijf vraagt klanten om hun retouren zoveel mogelijk vast te houden tot na Pakjesavond. 

De feestdagenperiode is dit jaar onvoorspelbaarder dan voorgaande jaren. De gebruikelijke drukte wordt namelijk versterkt door corona en de oproep van burgemeesters om vooral niet naar de winkelstraat te gaan. 

Ook de komende dagen verwacht PostNL meer dan 1,5 miljoen pakketten per dag te verwerken in Nederland en België. Tot nu toe lukt het PostNL naar eigen zeggen om bestellingen in 95 procent van de gevallen op tijd te bezorgen. Omdat de pakketbezorger de coronamaatregelen in acht wil nemen en het netwerk draaiende moet houden, komt het op piekmomenten voor dat pakketten later worden opgehaald bij webshops. 

Aan consumenten vraagt het om retouren zoveel mogelijk in huis te houden tot na Sinterklaas. Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten & Logistiek van PostNL: “We bevinden ons in een uitzonderlijke situatie en vinden het vervelend dat we deze maatregelen moeten treffen. We vragen onze klanten en consumenten daarvoor om begrip.