PostNL test nauwkeurige volgsystemen pakketjes

Logistiekprofs op 2 June 2017

PostNL wil pakketjes in de toekomst van seconde tot seconde kunnen volgen met chiptechnologie. Dat kondigde Aimée van Nunen, business consultant bij PostNL op Emerce Live! aan. De post- en pakketbezorger experimenteert momenteel al met de volgsystemen.

PostNL beschikt naar eigen zeggen al over de technische middelen om de pakketjes te volgen, maar dat zou nog niet altijd economisch verantwoord zijn. “Het is te kostbaar om op alle 165 miljoen pakketten die we jaarlijks vervoeren chips te bevestigen.”De chips zouden van pas kunnen komen bij het transport van dure goederen zoals juwelen. Of bij het vervoeren van etenswaren, om zo bij te houden wanneer de koelbox wordt geopend.

PostNL tijdens het bezorgen van pakketten ook meer contactpunten creëren, zonder daarbij gebruik te maken van chips. Nu ziet de consument alleen wanneer een pakketje onderweg is. Door nauwkeurig weer te geven wanneer het arriveert, kan de klant daar rekening mee houden en zelfs de bestemming wijzigen, aldus Van Nunen. 

Redactie LogistiekProfs