PostNL test animo voor pakketkluizen in woonwijken
18.10.2016 | Branchenieuws

PostNL test animo voor pakketkluizen in woonwijken

PostNL wil onderzoeken of consumenten daadwerkelijk interesse hebben in pakketautomaten. Het post- en pakketbedrijf plaatst in Almere zestien automaten waar brieven en pakketten kunnen worden opgehaald en verstuurd.

De eerste automaat staat al in Almere. De overige vijftien worden voor eind november geplaatst. Alle automaten bevatten een brievenbus met twee openingen en pakketkluizen in verschillende formaten, met een maximum van 70x35x50 centimeter. De kluizen kunnen worden gebruikt voor het ophalen en het retourneren/versturen van pakketten. De consument ontvangt via sms of email een code waarmee het de automaat kan openen. De kluizen zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week toegankelijk.

In 2014 startte PostNL een proef met afhaalkluizen op NS Stations. De animo voor de kluizen bleef uit. Volgens PostNL omdat niet iedereen op het station komt. De kluizen worden dit najaar nog van het station gehaald. Een woordvoerder laat aan Twinkle weten dat de nieuwe kluizen nu vooral in winkelstraten en woonwijken komen te staan. 

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren