PostNL sluit cao-akkoord met 2 vakbonden

Logistiekprofs op 14 maart 2023 | 1 minuut leestijd

Het heeft even geduurd, maar PostNL is met vakbonden CNV en BVPP tot een principeakkoord gekomen over een nieuwe cao. In de afspraken is onder meer een loonstijging tot 9,5 procent opgenomen. Personeel ontvangt verder een eenmalige uitkering van 1,5 procent van het jaarloon.

De afgesproken loonstijging geldt vanaf 1 april 2022, de cao zou vanaf dat moment in werking treden. In twee jaar tijd moeten de lonen met maximaal 9,5 procent stijgen. De stijging is relatief gezien het hoogst in de laagste loonschalen. PostNL betaalde het eerste deel van de verhoging eind vorig jaar al uit. De komende anderhalf jaar volgt de rest van de stijging in etappes.

PostNL en de vakbonden kwamen er lange tijd – circa 9 maanden – niet uit. De vakbonden wilden zelfs actievoeren om PostNL te laten buigen. Het principeakkoord dat er nu ligt, moet nog wel door de leden van CNV en BVPP worden goedgekeurd.

Vakbond FNV is overigens niet tevreden met het eindbod van PostNL. Het zegt niet te zijn uitgenodigd voor de laatste gesprekken. De vakbond noemt de cao ondermaats en weigert dan ook het eindbod voor te leggen aan de leden.

Gerelateerde artikelen