PostNL sluit Bagageservice aan op Schiphol technologie

Logistiekprofs op 1 July 2022

PostNL heeft zijn Bagageservice aangesloten op de technologie van Schiphol. Door de samenvoeging verwachten beide partijen meer passagiers en luchtvaartmaatschappijen te kunnen bedienen. 

Het post- en pakketbedrijf introduceerde in maart 2017 de PostNL Bagageservice voor reizigers vanaf Schiphol. Een PostNL bezorger haalt de bagage bij de reiziger op en scant daar de boardingpassen. 

Deze informatie wordt via de systemen van Schiphol geverifieerd met de betreffende luchtvaartmaatschappij, waardoor de bagage direct is ingecheckt. Op de luchthaven wordt de koffer via het reguliere proces in het vliegtuig geladen. Hierdoor kan de passagier zonder ruimbagage naar Schiphol reizen en kan men direct bij aankomst door naar security.  

Aansluiting technologie 

Sinds deze week wordt voor deze bagageservice dezelfde technologie van Scarabee Aviation Group gebruikt als voor de selfservice bagage drop-off machines op Amsterdam Airport Schiphol.  “De samenwerking tussen Schiphol Airport, PostNL en Scarabee resulteert in meer keuze voor de reiziger met een onbezorgde reis in het vooruitzicht. De reiziger kan aan boord gaan in de wetenschap dat zijn of haar koffer in goede handen is’,  zegt Michael Tan, CEO van de Scarabee Aviation Group.