PostNL-records verbroken in aanloop naar Sinterklaasavond

Logistiekprofs op 7 December 2018

Piekmaand december is nog maar net begonnen en PostNL heeft al een record te pakken. Het pakketbedrijf verwerkte tussen Black Friday en Sinterklaasavond twaalf miljoen pakketten in zijn distributiecentra. 

Dat zijn er twee miljoen meer dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf zegt dit recordaantal niet te hebben verwacht. Volgens PostNL is online winkelen voor Sinterklaas populairder dan ooit, evenals koopjesdagen Black Friday en Cyber Monday. 

De bezorging van bestellingen liep door die drukte wel vertraging op. Van consumenten kwamen veel klachten over te laat bezorgde pakketten. 

Volgens Leendert-Jan Plaisier, directeur operations PostNL Pakketten, werden consumenten echter zo goed mogelijk op de hoogte gehouden van eventuele vertragingen.“Gelukkig hebben we eerder dit jaar ruim driehonderd pakketbezorgers en honderd vrachtwagenchauffeurs aangenomen én drie nieuwe sorteercentra geopend. Daardoor konden we het grootste deel van de extra pakketten op de beloofde dag afleveren. Consumenten zijn steeds zo goed mogelijk op de hoogte gehouden over de status van hun pakket via de ‘track & trace code’ en we blijven eraan werken om onze informatievoorziening verder te verbeteren.” 

PostNL zegt zich nu op te maken voor de drukke kerstperiode.