PostNL opent sorteercentrum in Venlo
Material Handling 17.10.2018 | Branchenieuws

PostNL opent sorteercentrum in Venlo

PostNL heeft in Venlo zijn eenentwintigste pakkettensorteercentrum in Nederland betrokken. In het pand van 7.700 vierkante meter worden dagelijks tot 120.000 pakketten verwerkt. 

De pakketten die PostNL op de nieuwe locatie in de avond en nacht sorteert, komen voornamelijk van klanten uit de regio Venlo. Deze gaan naar huishoudens in heel Nederland en België. In de ochtend worden de pakketten van klanten in de hele Benelux verwerkt. Zij zijn op andere PostNL-locaties gesorteerd en worden vanuit dit pakkettensorteercentrum bezorgd aan huishoudens in de omgeving van Venlo.

Nederlandse en Duitse klanten

"Met de opening van dit pakkettensorteercentrum in Venlo spelen we in op de groei van e-commerce en investeren wij in onze pakketten- en logistieke infrastructuur", Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten & Logistiek van PostNL. "Dit depot is vanwege zijn ligging heel goed in staat om niet alleen de Nederlandse, maar ook Duitse klanten te faciliteren met de sortering en distributie van pakketten." 

BREAAM Outstanding

Het pand draagt het hoogst haalbare BREAAM-certificaat Outstanding. Er wordt geen gebruik gemaakt van gas, er is geïnvesteerd in duurzame materialen en installaties, zoals warmteterugwininstallaties en LED-verlichting, en er worden zonnepanelen geplaatst. 


Plaats een reactie (0)

Reageren