PostNL opent grootste pakkettensorteercentrum
18.09.2017 | Branchenieuws

PostNL opent grootste pakkettensorteercentrum

PostNL heeft vandaag in Nieuwegein zijn grootste pakkettensoorteercentrum tot nu toe geopend. Vanuit het pand gaat het aan consumenten, bedrijven, groothandels, ziekenhuizen en apotheken in heel Nederland leveren. 

Het betreft het negentiende sorteercentrum van de pakketvervoerder. De nieuwe faciliteit van PostNL op bedrijvenpark Het Klooster beslaat 9.400 vierkante meter. Het gebouw ontving het BREAAM certificaat 'Excellent', onder meer door het gebruik van zonnepanelen en warmteterugwininstallaties. Het beschikt over een cargo- en pharma & care hub. In de geconditioneerde hallen vindt de overslag en distributie van medicijnen plaats. Omdat consumenten ook steeds meer grote goederen zoals tuinmeubelen online bestellen, heeft het sorteercentrum extra faciliteiten voor grote pakketten die niet door de sorteermachine kunnen. 

Opening-Nieuwegein-580x420_tcm10-103382.

Met het nieuwe sorteer- en distributiecentrum wil PostNL de groei van pakketpost opvangen. Vorig jaar bezorgde het bedrijf 177 miljoen pakketten, een stijging van 13 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De komst van PostNL naar Nieuwegein levert 450 banen op voor de regio. 

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren