PostNL opent 26e sorteercentrum in Westzaan
Bouw & Vastgoed 28.06.2021 | Branchenieuws

PostNL opent 26e sorteercentrum in Westzaan

PostNL heeft in Westzaan zijn zesentwintigste pakkettensorteercentrum in gebruik genomen. Vanuit dit pand zal het dagelijks zo'n 40.000 pakketten versturen. 

Het pand beslaat ruim 7.600 vierkante meter en biedt werk aan circa 400 mensen. Met de nieuwe locatie creëert PostNL extra capaciteit om het groeiende aantal pakketten op te vangen. Het netwerk van de marktleider bestaat nu uit 26 Nederlandse en 7 Belgische locaties. Dit najaar volgt een sorteercentrum speciaal voor kleine pakketten. Met die uitbreiding hoopt PostNL startklaar te zijn voor de drukke feestdagenperiode. 

Zonnepanelen

Het nieuwe sorteercentrum in Westzaan moet duurzaamheidskeurmerk BREEAM-certificaat Outstanding krijgen. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van gas en er is geïnvesteerd in duurzame materialen en installaties (warmte terugwininstallaties en LED-verlichting). Op het dak worden zonnepanelen geplaatst die meer dan de helft van de elektriciteit opwekken die nodig is voor het sorteren van de pakketten op deze locatie.

Digitalisering

Naast de opening van het nieuwe sorteercentrum wordt flink ingezet op digitalisering om de capaciteit uit te breiden. PostNL kondigde eerder dit jaar aan in versneld tempo te gaan digitaliseren. Dat moet leiden tot slimme en simpele digitale logistieke oplossingen die volgens het bedrijf zorgen voor een onderscheidende klantervaring.


Plaats een reactie (0)

Reageren