PostNL opent 25e pakkettensorteercentrum
Transport & Distributie 11.11.2019 | Branchenieuws

PostNL opent 25e pakkettensorteercentrum

PostNL heeft in Tilburg zijn 25e pakkettensorteercentrum in Nederland geopend. Vanuit het nieuwe pand worden dagelijks zo'n 32.000 pakjes bezorgd. 

Om de groeiende pakketmarkt het hoofd te kunnen bieden, opende PostNL dit jaar drie nieuwe pakkettensorteercentra in Nederland: in Dordrecht, Almere en Tilburg. Met 25 sorteercentra staat PostNL volgens eigen zeggen goed voorbereid in de startblokken voor de drukke feestdagenperiode. 

350 banen

De locatie in Tilburg beslaat een oppervlakte van 7.600 vierkante meter en biedt werkgelegenheid aan ongeveer 350 mensen in de regio. Vanuit het sorteercentrum worden pakketten bezorgd in en rondom Tilburg, onder andere in Waalwijk, Boxtel, Rijen, Hilvarenbeek en Reusel.

BREEAM-NL Outstanding

Het nieuwe sorteercentrum heeft het BREEAM-certificaat Outstanding, een keurmerk voor duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van gas, er is geïnvesteerd in duurzame materialen en installaties (o.a. warmteterugwininstallaties en LED-verlichting). De zonnepanelen op het dak wekken ongeveer de helft van de elektriciteit op die nodig is voor het sorteren van alle pakketten op deze locatie. 


Plaats een reactie (0)

Reageren