PostNL opent 22e pakkettensorteercentrum in Amsterdam
07.11.2018 | Branchenieuws

PostNL opent 22e pakkettensorteercentrum in Amsterdam

PostNL betrekt in Amsterdam zijn tweeëntwintigste pakkettensorteercentrum in Nederland. In het nieuwe pand zullen dagelijks tussen de 70.000 en 110.000 pakketten worden verwerkt. 

BREEAM-certificaat Outstanding

Het pand aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam beslaat een oppervlakte van 6.600 vierkante meter en biedt werk aan circa 400 mensen uit de regio. Het sorteercentrum draagt het BREEAM-certificaat Outstanding. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van gas, er is geïnvesteerd in duurzame materialen en installaties (o.a. warmteterugwininstallaties en LED-verlichting). De zonnepanelen op het dak wekken 40 procent van de elektriciteit op die nodig is voor het sorteren van alle pakketten op deze locatie. 

Een deel van de pakketten uit het sorteercentrum wordt volledig uitstootvrij met een van de vijftien elektrische bestelbussen bezorgd. Het pand is speciaal daarvoor voorzien van een laadinfrastructuur voor het opladen van deze bestelbussen.

In 2019 nog drie sorteercentra

De post- en pakketvervoerder heeft dit jaar drie nieuwe pakkettensorteercentra in Nederland geopend. Het pand in Amsterdam is de derde en laatste opening van dit jaar. In 2019 komen er nog minimaal drie pakkettensorteercentra bij. 

Voorbereiding op topdrukte

Volgens PostNL is de nieuwe locatie een belangrijk onderdeel van de voorbereidingen om de grote hoeveelheid pakketjes te verwerken die in december verwacht wordt. Naast het openen van de drie nieuwe locaties neemt PostNL de komende tijd extra medewerkers aan die in Amsterdam of op een van de andere sorteercentra in Nederland aan de slag gaan. 


Plaats een reactie (0)

Reageren