PostNL neemt CheapCargo over

Logistiekprofs op 4 December 2017

PostNL is op overnamepad. Enkele weken na de overname van pakketstapelaar Shops United, lijft het nu vervoersplatform CheapCargo in. 

CheapCargo brengt bedrijven in contact met de meest geschikte vervoerders voor hun verzendingen. Gebruikers vullen de afmetingen, het gewicht en de bestemming van een pakket in en zien vervolgens prijzen en verzendtijden van verschillende vervoerders. Gebruikers betalen via CheapCargo en printen daar direct hun verzendlabel. CheapCargo ontvangt een commissie per verzonden pakket. 

Volgens Ecommerce News neemt PostNL alle aandelen van CheapCargo over. Het bedrijf blijft onder eigen naam opereren en ook het management blijft aan. 

MyParcel en Shops United

Het is de derde stapelaar die PostNL inlijft. In 2015 kocht de vervoerder MyParcel. Eerder deze maand was Shops United aan de beurt, dat voor duizenden webwinkels pakketverzending faciliteert. Opvallend aan de overname van Shops United en CheapCargo is dat het multicarriers betreft. De bedrijven hebben contracten met de belangrijkste concurrenten van PostNL, maar dat lijkt geen bezwaar te zijn. Het postbedrijf zou het oog op CheapCargo hebben laten vallen door het brede en internationale karakter van het bedrijf uit Nijmegen.