PostNL mag posttarieven met 16,4 procent verhogen
Transport & Distributie 16.08.2019 | Branchenieuws

PostNL mag posttarieven met 16,4 procent verhogen

PostNL mag zijn tarieven voor pakketten en losse brieven met 16,4 procent verhogen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bepaald.

De ACM legt jaarlijks vast met welk percentage PostNL zijn tarieven mag opschroeven. Zo zorgt het dat consumenten en bedrijven niet te veel betalen voor postbezorging, terwijl PostNL de dienst ondanks dalende hoeveelheden post rendabel kan blijven leveren.

Of de prijzen in 2020 ook daadwerkelijk met 16,4 procent worden verhoogd, is de vraag. Het post- en pakketbedrijf moet nu zelf met een tariefvoorstel komen, die de ACM vervolgens moet goedkeuren. De afgelopen jaren verhoogde PostNL de tarieven in mindere mate dan was toegestaan. 


Plaats een reactie (1)

Reageren
  • Tineke Hermens
    18.08.2019 - 08:27 uur | Tineke Hermens

    Zo helpen ze wel mijn hobby om zeep. Het blijft toch veel leuker om iemand een “echte” kaart te sturen dan alleen maar te appen en via Facebook iemand te feliciteren of te condoleren. Mensen, zeker jonge, zijn vaak wel aangenaam verrast als ze nog eens een kaart ontvangen. Niks zo leuk en verslavend als leuke, grappige kaarten uitzoeken. Kennelijk word ik nu echt oud