PostNL komt met sorteercentrum voor kleine pakketten
Warehousing 07.05.2019 | Branchenieuws

PostNL komt met sorteercentrum voor kleine pakketten

PostNL wil haar marges verbeteren en de kosten per bezorgd pakket verlagen. Eén van de maatregelen die het daarvoor treft is de opening van een sorteercentrum voor kleinere pakketten in 2021. 

Dat schrijft PostNL in een strategie-update. De pakketdivisie van PostNL is de afgelopen vijf jaar met 100 procent gegroeid. Inmiddels bezorgt de marktleider 251 miljoen pakketten per jaar. Tot 2022 verwacht PostNL een omzetgroei van 10 tot 12 procent. 

Met een strategie-update wil PostNL die groei verder vormgeven. Ceo Herna Verhagen: "We streven naar hogere klanttevredenheid met innovatieve oplossingen, nieuwe diensten en een verbeterde digitale interactie met de consument. Door verbetering van klantwaarde, een sterke focus op efficiëntie en innovatieve investeringen in onze capaciteit kunnen we de gemiddelde marge per pakket verbeteren."

In 2021 staat de opening van een sorteercentrum voor kleinere pakketten gepland. Deze wordt geplaatst op een centrale locatie in Nederland. De sorteeroplossing voor kleine pakketten is sterk geautomatiseerd en 24/7 operationeel, wat moet leiden tot lagere sorteerkosten. "Omdat kleine pakketten op dit moment goed zijn voor circa 40 procent van ons totale volume kan dit sorteercentrum de distributiecapaciteit in ons bestaande netwerk aanzienlijk verbeteren."

PostNL is verder voornemens om het digitale contact met de consument te verbeteren, zodat de eerste bezorgpoging vaker slaagt. "Daardoor kost het bezorgen minder tijd en maken we minder kilometers." 

Plaats een reactie (0)

Reageren