PostNL geef realtime inzicht in locatie chauffeur
ICT 27.11.2019 | Branchenieuws

PostNL geef realtime inzicht in locatie chauffeur

PostNL-klanten die op hun pakketje wachten kunnen de bezorger via de app live volgen. De functie is voorlopig alleen beschikbaar voor avondleveringen en food-deliveries. 

Eerder zagen ontvangers alleen voor welk tijdvak hun bezorging gepland stond. Nu is het ook mogelijk om te zien waar de chauffeur zich bevindt en hoeveel adressen hij nog aandoet voordat hij zich naar de klant begeeft, zo meldt de website DroidApp na een tip van een oplettende lezer. 

Alleen avondleveringen

PostNL bevestigt dat de locatie van de chauffeur realtime kan worden gevolgd. Daarvoor dienen klanten wel een update van de app uit te voeren. Vooralsnog gaat het om een proef; PostNL test de functionaliteit voor avondleveringen en food-deliveries. Een woordvoerder van het pakketbedrijf laat tegenover Tweakers weten dat de service mogelijk wordt uitgebreid naar de dag. 

Geen gps-tracking

De functie werkt niet op basis van gps omdat daarmee de privacy en veiligheid van de chauffeur in het geding zou komen. De app toont de locatie van de chauffeur op basis van de voorgestelde route. "Als een bezorger dus afwijkt van de route, bijvoorbeeld omdat ergens een file staat, dan klopt de kaart in de app ook niet meer", aldus de woordvoerder. 


Plaats een reactie (0)

Reageren