PostNL gaat zakelijke goederen vaker uitstootvrij bezorgen

Logistiekprofs op 7 June 2019

PostNL en SimplyMile breiden hun samenwerking verder uit. Al sinds 2017 bezorgen de bedrijven zakelijke goederen in de binnenstad van Amsterdam uitstootvrij. Daar komen binnen twee jaar vijftien steden bij.

SimplyMile richt zich op duurzame stadsdistributie met de hubs aan de rand van grote steden. In 2017 opende SimpleMile een stadshub aan de rand van Amsterdam. Vanuit daar verzorgt PostNL uitstootvrij transport van zakelijke goederen. Dat lijkt te bevallen; nog dit jaar breiden de twee partijen hun samenwerking uit naar vijf steden. Groningen, Den Haag, Maastricht, Utrecht en Nijmegen krijgen een stadshub. In 2020 volgen nog eens tien steden. 

Zowel PostNL als SimplyMile hebben de ambitie om in 2025 in 25 binnensteden uitstootvrij te bezorgen. Naast de samenwerking met SimplyMile lanceert PostNL verschillende initiatieven om duurzaam en toekomstbestendig te bezorgen. Vanuit de pakkettensorteercentra vertrekken steeds meer biogas en elektrische pakketbussen, in elf steden zet het elektrische bakfietsen in voor de bezorging van zakelijke goederen en in Leeuwarden worden consumentenpakketten uitstootvrij bezorgd met elektrische bestelbussen en kleine elektrische voertuigen. 

“Voor 2020 staat er nog een en ander op stapel waarmee we serieus bijdragen aan het verminderen van verkeersbewegingen en verbeteren van de luchtkwaliteit in diverse steden”, meldt Rogier Havelaar, directeur stadslogistiek PostNL.