PostNL gaat op groen gas rijden
05.10.2016 | Branchenieuws

PostNL gaat op groen gas rijden

PostNL heeft zichzelf ten doel gesteld om een op de drie bestelauto’s tegen eind 2017 op groen gas te laten rijden. De komende maanden vervangt PostNL alle afgeschreven dieselauto’s voor bestelwagens die op groen gas rijden. Het gaat om 400 bestelwagens. 

PostNL is naar eigen zeggen het eerste logistieke bedrijf in Nederland dat op deze schaal investeert in groene bestelwagens. Het koeriersbedrijf rijdt nu al met 140 groene bestelwagens rond. Dat moeten er minstens 550 worden. Eén op de vijf groen-gas auto’s in Nederland is straks een PostNL-auto, aldus het bedrijf.
 
PostNL is druk bezig met ‘vergroenen’. Naast het vervangen van auto’s, plaatst het bedrijf zonnepanelen op de daken van pakkettensorteercentra. Op de daken van negentien sorteercentra plaatst PostNL 22 duizend zonnepanelen. De zonnepanelen wekken jaarlijks gezamenlijk 4,8 miljoen kilowattuur aan groene stroom op. Dit is vergelijkbaar met het stroomverbruik van zo’n 1500 huishoudens. Daarnaast focust PostNL zich op het rijden van de meest slimme routes, zodat er geen overbodige kilometers worden gereden. Wagens worden optimaal beladen, zodat er zo min mogelijk lucht wordt vervoerd.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren