30.09.2015 | Branchenieuws

PostNL gaat op afspraak bezorgen

PostNL gaat voortaan leveren op afspraak. De koeriersdienst is gestart met een test waarbij klanten een tijdvak van twee uur kunnen kiezen. Vooralsnog wordt de proef alleen gehouden bij klanten van Scheer & Foppen en Futurumshop.nl.

Extra bedrag
Consumenten konden tot nu toe al wel zien in welk tijdvak zij hun pakket ontvangen, maar nog geen voorkeur aangeven. Voor de extra service van PostNL betalen de online shoppers wel een extra vergoeding. Voor een bedrag van 2 tot 5 euro kunnen klanten hun pakketje de volgende dag op een tijdstip naar keuze geleverd krijgen. De prijs is variabel, omdat deze tijdens de proef nog omhoog of omlaag gebracht kan worden.

Het pakketbedrijf gaat tot 2016 testen of er vraag naar deze optie is. Hierna wordt het afleveren op afspraak mogelijk uitgebreid naar alle webwinkels waarvoor PostNL levert. 

Lees ook: PostNL: consument is gewend aan bezorging op zondag 

Zondagsbezorging
PostNL probeert de laatste tijd de service steeds beter op de wensen van de consument in te spelen. Zo startte het eind vorig jaar met bezorging op zondag, na een testperiode van drie maanden met webwinkels Coolblue, Mycom, iCentre en Dixons. In mei van dit jaar stelde PostNL-CEO Herna Verhagen tegenover BNR dat bezorging op zondag inmiddels al helemaal ingeburgerd was bij de consument. Momenteel is PostNL druk bezig nieuwe bedrijven aan de dienst toe te voegen.

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren