PostNL gaat in Leeuwarden uitstootvrij bezorgen

Logistiekprofs op 18 June 2018

Leeuwarden wordt de eerste binnenstad waar PostNL uitstootvrij gaat bezorgen. Alle pakketten in het centrum van de Friese hoofdstad worden vanaf 2018 elektrisch bezorgd. 

Wethouder Friso Douwstra het eerste elektrisch bezorgde pakket in ontvangst van Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten en Logistiek PostNL. Het bedrijf vervangt nog dit jaar alle voertuigen in Leeuwarden door elektrische bestelbussen en kleine elektrische voertuigen, zogenaamde Stings. Vanaf een centraal overslagpunt in de stad worden pakketten met deze voertuigen afgeleverd. 

De duurzame maatregel past bij de ambitie van PostNL om in 2025 in 25 binnensteden volledig uitstootvrij te bezorgen. Hiervoor ondertekende het bedrijf samen met verschillende overheden en andere bedrijven de Green Deal Zero Emissie stadslogistiek.

In de rest van de provincie Friesland rijden de auto’s van PostNL op groengas. Ook op de Waddeneilanden zet PostNL in op geheel uitstootvrije bezorging van post en pakketten. Terschelling is het eerste eiland waar het bedrijf sinds maart 2017 uitsluitend elektrisch, met de fiets en te voet bezorgt. Inmiddels gebeurt dit ook op Schiermonnikoog en Ameland. Vlieland en Texel volgen.