PostNL gaat boodschappen van Jumbo bezorgen
Transport & Distributie 15.02.2019 | Branchenieuws

PostNL gaat boodschappen van Jumbo bezorgen

PostNL verzorgt drie maanden lang de bezorging van Jumbo-boodschappen in Groningen. Samen met de Rijksuniversiteit Groningen willen de bedrijven onderzoeken welke invloed het heeft op de klantbeleving en het milieu wanneer Jumbo geen eigen bezorgdienst hoeft op te zetten. 

Bezorgers van postNL bezorgen de online bestelde boodschappen in de avonduren bij de consument thuis. "Wij nemen het operationele proces van Jumbo over, zodat ze geen eigen bezorgdienst hoeven op te tuigen. Maar het is niet zo dat dit voor Jumbo goedkoper is", aldus projectleider Rolf Jansma van PostNL. 

De focus ligt meer op de klantbeleving en milieueffecten, al is Jumbo wel benieuwd of de samenwerking de keten efficiëntie biedt. Zowel de Rijksuniversiteit Groningen als de gemeente Groningen zijn bij het project betrokken om eventuele effecten te onderzoeken. "De gemeente is al langer bezig om het aantal bestel- en vrachtauto's in de stad te verminderen."  

De bezorgers van PostNL brengen voorlopig alleen boodschappen van Jumbo rond. Medewerkers van het post- en pakketbedrijf hebben de afgelopen maanden een opleiding gehad en meegedraaid met de eigen bezorgers van Jumbo.  Bij een succesvolle pilot wordt de proef mogelijk uitgebreid. 


Plaats een reactie (0)

Reageren