PostNL focust op dienstverlening en zelfbediening bij vernieuwde pakketpunten
10.05.2016 | Branchenieuws

PostNL focust op dienstverlening en zelfbediening bij vernieuwde pakketpunten

PostNL steekt pakketpunten vanaf deze week in een nieuw jasje. De focus wordt gelegd op meer dienstverlening rond pakketbezorging en een stukje zelfbediening. Dat schrijft Emerce naar aanleiding van een interview met Barry Husman, directeur Retail van PostNL.

PostNL wil nog dit jaar 400 pakketpunten openen. Vanaf deze week komen er nieuwe punten in Den Haag, Waddinxveen, Zaandam en Maastricht bij. De nadruk ligt hierbij op pakketverwerking en particulieren en bedrijven die geen bezorgcontract hebben met PostNL. Complexe producten worden geschrapt en postzegelverkoop wordt zoveel mogelijk gescheiden van pakketbezorging. Postzegels worden op een andere locatie dan de pakketpunten verkocht, bijvoorbeeld in tijdschriftenwinkels. 

Daarnaast gaat PostNL tests uitvoeren met zelfbediening. Hierbij kunnen bedrijven de verzending op kantoor al voorbereiden en betalen, waarna ze de pakketten bij een PostNL- locatie kunnen deponeren.

Lagere vergoeding pakketpunthouders

PostNL kondigde in maart aan dat het winkeliers per 1 juli minder gaat betalen voor de afhaalpunten. Naar eigen zeggen omdat de processen voor pakketpunthouders minder ingewikkeld worden. Deze plannen zorgde voor protest van branchevereniging VVP. Volgens berekeningen van de vereniging heeft dit gevolgen voor circa 2500 winkeliers, die gemiddeld 9000 euro per jaar minder ontvangen. VVP overweegt een rechtsgang als PostNL voor 12 mei niet afziet van de tariefverlaging. Husman stelt tegenover Emerce dat VVP opnieuw aan tafel is uitgenodigd. “We doen alles in overleg, met 1900 retailers zijn gesprekken gevoerd over de wijzigingen. Het merendeel heeft wel ingestemd.”

Redactie LogistiekProfs

Blijf altijd op de hoogte
Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.


Plaats een reactie (0)

Reageren