PostNL floreert ook in eerste kwartaal door lockdown

Logistiekprofs op 27 April 2021

De winst van PostNL is in het eerste kwartaal hoger uitgevallen dan verwacht. De voortdurende lockdown maakte dat het bedrijf fors meer pakketten bezorgde. Ook de geadresseerde post deed het goed. 

PostNL boekte in de eerste drie maanden van dit jaar een omzet van 960 miljoen euro, tegenover 701 miljoen euro een jaar geleden. Het bruto bedrijfsresultaat ligt op 130 miljoen euro. In 2021 was dat 15 miljoen euro. Dat resultaat is fors hoger dan PostNL had voorspeld. 

Door de aanhoudende winkelsluitingen boekte de afdeling Pakketten betere cijfers dan verwacht. Ook de afdeling Mail (post) draaide goed, mede door de verkiezingen (briefstemmen) en uitnodigingen voor de coronavaccinatie. 

Prognoses verhoogd

De marktleider in post- en pakketten verwacht dat een deel van de grote volumes eenmalig is, al ziet het ook dat e-commerce nog steeds in de lift zit. De definitieve cijfers komen op 10 mei. PostNL heeft de prognoses voor het hele jaar verhoogd op basis van de eerste resultaten. Het bedrijf noemt het ‘zeer lastig te voorspellen’ wat er de komende maanden zal gebeuren, nu niet-essentiële winkels hun deuren weer mogen openen.