PostNL en Futurumshop testen herbruikbare verpakking
Packaging & Labelling 05.09.2018 | Branchenieuws

PostNL en Futurumshop testen herbruikbare verpakking

PostNL en FuturumShop.nl houden een proef met herbruikbare verpakkingen. Na de bezorging van producten van FuturumShop neemt de PostNL-chauffeur de verpakking weer mee. 

De twee bedrijven testen de flexibile herbruikbare verpakkingen de komende twee maanden in en rondom Zwolle. Gedurende de testperiode maakt Futurumshop gebruik van drie formaten verpakkingen, goed voor ongeveer 80 procent van de bestellingen van de webwinkel. 

Het flexibele verpakkingsmateriaal past zich aan aan de inhoud, waardoor het pakket minder lucht bevat. De verpakking kan tot duizend keer worden hergebruikt. Daarmee wordt volgens de webwinkel 138 kilo karton bespaard. 

Idee van Raad van Kinderen

Het idee voor herbruikbare verpakkingen komt van de Raad van Kinderen van PostNL. Kinderen van 9 tot 12 jaar denken jaarlijks met de vervoerder mee over oplossingen voor de toekomst. In 2017 heeft PostNL de Raad van Kinderen gevraagd: ‘Hoe krijgen we onnodige lucht uit verpakkingen?'

Tijdens de sessie zou de Raad van Kinderen PostNL en andere spelers in de e-commerce hebben geadviseerd om na te denken over verpakkingen die herbruikbaar zijn. "PostNL en FuturumShop delen deze ambitie en hebben samen deze flexibele en herbruikbare verpakking voor de pilot ontwikkeld", schrijft Futurumshop op haar website.

Opschalen

Bij positieve testresultaten willen de PostNL en Futurumshop onderzoeken of de herbruikbare verpakkingen op grote schaal kunnen worden ingezet. Plaats een reactie (0)

Reageren