PostNL en Dropper bezorgen uitstootvrij in Groningen
Duurzaamheid 13.06.2019 | Branchenieuws

PostNL en Dropper bezorgen uitstootvrij in Groningen

PostNL gaat pakketten in de binnenstad van Groningen uitstootvrij bezorgen. Daarvoor maakt het gebruik van het logistieke netwerk van startup Droppers. 

Het post- en pakketbedrijf heeft de ambitie om in 2025 in 25 binnensteden uitstootvrij te bezorgen. Daarmee start PostNL deze maand in een deel van de historische binnenstad van Groningen. Wethouder Philip Broeksma nam vandaag een van de eerste uitstootvrij bezorgde pakketten in ontvangst. 

PostNL brengt goederen vanuit het pakkettensorteercentrum in Kolham naar een stadshub aan de rand van Groningen. Vanuit daar worden de pakketten bij consumenten in de binnenstad bezorgd door koeriers van startup Dropper. Het Groningse bedrijf gebruikt daarvoor fietsen en cargobikes. De bedoeling is om gaandeweg het uitstootvrije gebied steeds verder uit te breiden.

Dropper richtte zich de afgelopen jaren vooral op de bezorging van on-demand maaltijden in Groningen. Met de opgedane kennis heeft Dropper een geautomatiseerd logistiek IT-netwerk opgezet dat het nu zal inzetten om pakketten van PostNL duurzaam en efficiënt te bezorgen. 

Plaats een reactie (0)

Reageren