PostNL en CB zetten in op groeiende markt voor zorglogistiek
Transport & Distributie 30.04.2020 | Branchenieuws

PostNL en CB zetten in op groeiende markt voor zorglogistiek

PostNL neemt een minderheidsbelang in de healthcare-tak van logistiek dienstverlener CB. De twee bedrijven willen onder de noemer CB Healthcare intensiever gaan samenwerken en inspelen op de groeiende markt voor zorglogistiek. 

Met het minderheidsbelang van PostNL in CB Healthcare kunnen klanten in de zorgsector een breder aanbod aan logistieke oplossingen verwachten, schrijven de bedrijven in een persbericht. Daarbij valt te denken aan het leveren van wondzorgproducten en incontinentiemateriaal aan huis en bij zorginstellingen. 

Zorglogistiek

De markt voor zorglogistiek groeit nu ouderen steeds langer zelfstandig thuiswonen. Deze veranderingen vragen volgens PostNL en CB om een eenvoudigere en patiëntvriendelijke inrichting van de logistieke activiteiten. “CB richt zich sinds een aantal jaren op de zorgmarkt", zegt Hans Willem Cortenraad, algemeen directeur van CB. "We zijn in staat om logistieke ketens in de zorg te verkorten en te voorzien van persoonlijke service, waardoor zorgverleners minder tijd kwijt zijn aan logistiek en consumenten beter gefaciliteerd worden in hun zorgbehoeften."

Schaalbaarheid en versnelling

Door de samenwerking met PostNL kan CB naar eigen zeggen flexibeler inspelen op de veranderingen in de zorgmarkt. "En we worden meer schaalbaar in de toenemende vraag om diensten en producten gepersonaliseerd én op elk moment te leveren."

Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten &Logistiek PostNL vult aan: "PostNL en CB delen de ambitie om het logistieke proces slimmer en meer vanuit de behoeften van de patiënt en zorgverlener te organiseren. Door intensieve samenwerking verwachten we versnelling te kunnen aanbrengen in de realisatie van onze plannen.” 


Plaats een reactie (0)

Reageren