PostNL en bol.com met startups aan de slag voor verduurzaming e-commerce

Logistiekprofs op 1 juli 2022 | 2 minuten leestijd

PostNL, Deloitte, bol.com en Google Cloud lanceren het duurzame innovatieprogramma Econnections. In dit programma werken de bedrijven samen met innovatieve start- en scaleups om duurzame oplossingen voor de e-commerceketen te ontwikkelen. 

De vier partijen willen jonge bedrijven helpen door hen toegang te bieden tot expertise, investeringen en een netwerk. Het programma Econnections is bedoeld voor bedrijven die werken aan duurzame innovaties voor de totale e-commerce keten: van producent, online retailer, pakketbezorger tot consument. Bijvoorbeeld oplossingen die bedrijven en consumenten in staat te stellen duurzame keuzes te maken, pakketten zonder uitstoot te bezorgen, duurzame verpakkingen te creëren of de levensduur van producten te verlengen. 

Het Econnections-programma omvat twee onderdelen. Ten eerste de Growth Accelerator, waarbij de deelnemende bedrijven professionele ondersteuning krijgen op diverse thema’s om zo hun bedrijf te laten groeien. Daarnaast worden hun ideeën omgezet in concrete pilotprojecten en klaargestoomd voor lange termijn samenwerkingen met één van de programmapartners.  

De eerste ronde van Econnections start 25 maart. Startups en scaleups kunnen zich voor het programma inschrijven tot en met 14 februari 2022 via de website van Econnections

Gerelateerde artikelen