PostNL en ALLSAFE gaan samenwerken in pakketpunten

Logistiekprofs op 2 November 2020

ALLSAFE, aanbieder van opslagruimte, gaat met PostNL samenwerken. In 34 vestigingen van ALLSAFE worden PostNL-pakketpunten ingericht. Klanten kunnen hier pakketten versturen en ophalen. 

Per 1 november krijgen de vestigingen er een PostNL-pakketpunt bij. ALLSAFE neemt hier voorgefrankeerde PostNL-pakketten aan en geeft ze af, voor zowel particulieren als zakelijke klanten. “Het grote voordeel van onze locaties is dat ze strategisch gekozen zijn aan de rand van de stad, eenvoudig bereikbaar met de auto en met voldoende gratis parkeerplaatsen voor de deur”, vertelt CEO van ALLSAFE Eric Stubbé.

Huurders van ALLSAFE kunnen er voor kiezen om hun pakketten af te laten leveren in hun opslagunit. Zij kunnen ook gebruik maken van een speciale inpakruimte met professionele apparatuur. “Denk aan een inpaktafel, seal- en vulmaterialen”, aldus Stubbé.

Snelservice webshops

In vier vestigingen worden 24-uurssecties ingericht. Webshopeigenaren kunnen hier via een zogenaamde scan & go-zuil hun pakketten zelf inscannen en klaarzetten voor de chauffeurs van PostNL. Dit geldt voor de vestigingen in Utrecht-Zuid, Den Haag-Noordoost, Amsterdam-Zuid en Arnhem. Stubbé: “Alle webshopeigenaren kunnen hiervan gebruikmaken, of ze nu huurder zijn bij ons of niet. Wel zal iedereen worden geregistreerd, met het oog op de veiligheid.”

Als deze pilot succesvol verloopt, rollen PostNL en ALLSAFE het snelserviceconcept in het voorjaar van 2021 verder uit.