PostNL: ‘Duizenden Sandd-bezorgers bij ons aan de slag’

Logistiekprofs op 1 July 2022

Duizenden Sandd-postbezorgers gaan per 1 februari aan de slag bij PostNL. Dat zegt de postbezorger in een schriftelijke verklaring. Bezorgers die geen gebruik willen maken van het aanbod, worden begeleid naar een andere baan. 

Per 1 februari worden de postnetwerken van PostNL en Sandd samengevoegd. De consolidatie is volgens PostNL nodig om in de krimpende postmarkt te blijven bezorgen. “Dankzij de samenvoeging blijft de werkgelegenheid in de postsector als geheel zoveel mogelijk in stand”, schrijft PostNL. “Zonder consolidatie was de werkgelegenheid in de postsector alleen maar verder onder druk komen te staan, doordat het postvolume jaarlijks blijft krimpen met ongeveer 10 procent.”

Vacatures bij PostNL

De post- en pakketbezorger meldt dat duizenden postbezorgers vanaf februari in dienst komen bij PostNL. Voor bezorgers die via onderaannemers voor Sandd werken, zijn er vacatures bij het bedrijf beschikbaar. De andere medewerkers van Sandd (hoofdkantoor, sorteerlocaties, transport) konden met voorrang solliciteren op functies bij PostNL. Exacte cijfers over het aantal medewerkers dat overstapt, geeft PostNL pas in de loop van februari.

Geen passend aanbod

Het bedrijf stelt dat er ook bezorgers zijn die geen gebruik willen maken van het aanbod. Al eerder meldde de NOS dat veel bezorgers het aanbod van PostNL niet passend vinden. Sommigen zouden er financieel op achteruit gaan, anderen stellen niet op de gewenste dagen te kunnen werken. “Voor hen is hulp bij het vinden van een baan elders beschikbaar, en is er een goede sociale regeling afgesproken met de ondernemingsraad van Sandd”, reageert PostNL. Het bedrijf organiseert op korte termijn banenmarkten voor bedrijven die op zoek zijn naar personeel.