PostNL breidt netwerk sorteercentra verder uit
Bouw & Vastgoed 21.08.2019 | Branchenieuws

PostNL breidt netwerk sorteercentra verder uit

PostNL heeft maandag zijn vierentwintigste pakkettensorteercentrum in Nederland geopend. Het pand in Dordrecht gaat dagelijks zo'n 35.000 pakketten verwerken. 

Om de groeiende pakketmarkt te kunnen bedienen opent PostNL dit jaar drie nieuwe pakkettensorteercentra in Nederland. Dordrecht is de tweede locatie van dit jaar. In mei opende de marktleider een sorteercentrum in Almere en in oktober volgt een site in Tilburg. Tegen die tijd telt het Nederlandse netwerk van PostNL vijfentwintig sorteercentra. 

400 arbeidsplaatsen

De logistieke site in Dordrecht beslaat een oppervlakte van zevenduizend vierkante meter en biedt werkgelegenheid aan vierhonderd mensen in de regio. Vanuit het sorteercentrum worden pakketten bezorgd in de regio Dordrecht en Zwijndrecht.

BREAAM Outstanding

Het pand heeft duurzaamheidscertificaat BREEAM Outstanding. Er wordt geen gebruik gemaakt van gas. Zonnepanelen op het dak wekken ongeveer de helft van de elektriciteit op die nodig is voor het sorteren van de pakketten. Een deel van de pakketten uit het sorteercentrum wordt in de toekomst volledig uitstootvrij bezorgd met elektrische bestelbussen. Om de bestelbussen op te laden is het pand voorzien van een slimme laadinfrastructuur. 

Het post- en pakketbedrijf streeft naar geheel uitstootvrije bezorging in 25 binnensteden in 2025. In 2030 moet in de last mile in de hele Benelux emissieloos verzorgd worden. Plaats een reactie (0)

Reageren