10.11.2015 | Branchenieuws

PostNL breidt avondbezorgingen uit

Het bezorgen van een pakketje kan soms irritatie opwekken op het moment dat je met smart op je order wacht, maar de postbode alleen overdag komt. Alternatieve bezorgpunten in de buurt bieden vaak uitkomst, maar ook deze oplossing is niet altijd ideaal. Daar is PostNL ook achter. Het bedrijf wil de consument daarom graag tegemoet komen en gaat het aantal avondbezorgingen flink opschroeven. Waar er momenteel nog twee avondbezorgingen per week worden uitgevoerd, gaat het aantal in de nabije toekomst naar vijf. Ook de verwachte groei van het de bezorgmarkt voor vers voedsel heeft PostNL dit besluit doen maken.

Topvrouw
Herna Verhagen kwam onlangs met het nieuws naar buiten tijdens een radio-uitzending op NPO Radio 1. Vanaf 15 november gaat het Nederlandse bedrijf vijf dagen per week ook in de avonduren bezorgen.

Lees ook: PostNL gaat op afspraak bezorgen

Klant is koning
Sinds 2014 zijn de avondbezorging ingevoerd, maar alleen op de dagen dinsdag en donderdag. Bij de consumenten bestaat sterk de behoefte om pakketten ook buiten kantooruren te bezorgen omdat het bereik dan groter is. Mensen zijn vaker thuis in de avonduren. Dit voorkomt daardoor ook extra werk, en misschien ook frustatie, voor de bezorger die minder vaak voor een dichte deur staat.

PostNL wil blijven groeien
De nieuwe manier van werken past volgens Verhagen goed in de groeistrategie van PostNL. De omzet en winst van het bedrijf groeit en de topvrouw en voorziet deze trend ook in de toekomst doorgaan. Onderdeel van de groei is de bezorging van vers eten. Samen met de universiteit van Wageningen werkt PostNL aan nieuwe technieken voor een betere bezorging zoals een box die voedsel gekoeld houdt en niet direct grote aanpassingen vraagt aan het vervoersmiddel. PostNL gaat meer investeren in automatisering zodat het bedrijf goed kan inspelen op de vergroting van het volume en de markt. 

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren