PostNL blijft bezorgen, maar treft wel maatregelen

Logistiekprofs op 16 March 2020

PostNL blijft voorlopig gewoon post en pakketten bezorgen, om zo het ‘maatschappelijk verkeer in stand te houden’. Met extra maatregelen wordt het menselijk contact tussen bezorger en ontvanger geminimaliseerd.

Volgens PostNL zorgt bezorging aan huis ervoor dat mensen thuis kunnen blijven en bedrijven hun afzetkanalen behouden. Daarom wil het zijn diensten voorlopig doorgang laten vinden. “Wij zijn ons zeer bewust van onze maatschappelijke rol en de verantwoordelijkheid die we hebben richting al onze stakeholders”, aldus CEO Herna Verhagen. “We doen er alles aan om de universele postdienst en de bezorging van pakketten en andere zendingen op verantwoorde wijze voort te kunnen zetten.”

Geen handtekening voor ontvangst

PostNL stelt de richtlijnen van de overheid te volgen en contact te hebben met de autoriteiten om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Zo worden er extra maatregelen genomen om het directe contact waar mogelijk te beperken. Consumenten hoeven niet meer op het scanapparaat te tekenen voor ontvangst van een pakket of een aangetekende verzending. De bezorger doet dat namens de ontvanger door de laatste drie tekens van het nummer van paspoort of rijbewijs te noteren.

Verruiming bezorgtijden

De vervoerder zegt ook aan verruiming van de dagelijkse bezorgtijden te werken. Dat moet de opvang van jonge kinderen thuis vergemakkelijken voor postbezorgers.