PostNL bezorgt foodproducten nu ook in de ochtend

Logistiekprofs op 13 July 2018

PostNL bezorgt sinds deze week foodproducten ook in de ochtend. Daarmee speelt het in op de groeiende vraag van bedrijven om versproducten ook in de ochtend te versturen en ontvangen.

Volgens het post- en pakketbedrijf zit de online foodmarkt in de lift. Met name zakelijke klanten willen ook in de ochtend leveren of beleverd worden. “Denk aan bakkers en supermarkten die
via PostNL leveren aan crèches, schoolkantines en politiekazernes. Of
aan restaurants die verse producten in de ochtend willen ontvangen”, aldus het bedrijf in een persbericht. Zij kunnen hun producten nu ontvangen tussen 8.00 en 13.00 uur. De uitbreiding naar de ochtend geldt ook voor consumenten. 

Tijdvak

PostNL bezorgt boodschappen, maaltijdboxen en speciaalproducten voor meer dan vijftig foodaanbieders. De bestellingen van deze aanbieders worden vanuit één hub gesorteerd
en gedistribueerd. Ontvangers krijgen informatie over het
bezorgmoment. PostNL communiceert een tijdvak van 30 minuten.

PostNL-koelbox

Versproducten worden door PostNL in een koelbox bezorgd. Deze koelbox is verzegeld en wordt pas bij het afleveren geopend.

Na het bezorgen neemt de bezorger de koelboxen retour. Het bedrijf zegt de koelboxen tot 500 keer te kunnen hergebruiken.