PostNL-bezorgers stoppen acties maar overwegen rechtsgang

Logistiekprofs op 22 July 2015

De zelfstandige bezorgers van PostNL mogen dan geen distributiecentra meer blokkeren; daarmee is de strijdbijl niet begraven. Ze overwegen namelijk juridische stappen tegen het bedrijf. 

De rechter besloot maandag de acties van de PostNL-bezorgers te verbieden. Daarnaast zijn veel bezorgers gedwongen om hun werkzaamheden weer te hervatten, omdat ze anders zelf failliet gaan. Toch laat actiegroep Subcopartners het hier niet bij zitten. “Het probleem en de ontevredenheid zijn niet opgelost. Het is nu zaak om de problemen te onderbouwen en bewijzen te verzamelen zodat we het grote probleem kunnen laten zien”, aldus Maurice Jacobs van Subcopartners. 

Lees ook: Duizenden pakketten te laat door acties PostNL-bezorgers

Schijnzelfstandigheid
De bezorgers van PostNL strijden voor betere arbeidsvoorwaarden. Ze stellen dat het bedrijf schijnzelfstandigheid creëert, door de bezorgers gedwongen als zzp’er te laten werken. Daarnaast zou de vergoeding te laag zijn en de werktijden te lang.

Vertraging pakketten
Door de acties van afgelopen week liep PostNL behoorlijke vertraging op bij het leveren van pakketten. Het bedrijf liet op Twitter weten druk bezig te zijn met een inhaalslag. 

Redactie LogistiekProfs