PostNL-bezorgers houden eenzame Rotterdamers in de gaten

Logistiekprofs op 1 October 2020

Pakketbezorgers van PostNL kunnen voortaan een melding doen als ze tijdens hun bezorgronde eenzame mensen tegenkomen. Daartoe is een pilot gestart in de gemeente Rotterdam. Bij vermoedens van eenzaamheid kan via sms of Whatsapp een seintje worden gegeven aan welzijnsorganisatie DOCK. 

De kickoff van de pilot, een samenwerking met de gemeente Rotterdam, vond deze week plaats in stadsdeel Hillegersberg-Schiebroek. Daar kunnen vijftien speciaal geïnstrueerde pakketbezorgers voortaan een oogje in het zeil houden. 

De bezorgers zijn niet verplicht om melding te maken van wat zij tegenkomen, maar hebben nu wel een plaats waar ze hun vermoedens kunnen uiten. Via sms of Whatsapp kan een bericht worden gestuurd aan het Signaalpunt tegen Eenzaamheid Rotterdam. DOCK pakt die melding op en bezoekt binnen 48 uur het adres om te kijken of iemand echt eenzaam is en of er een vervolgactie nodig is. 

Merel Koppen, Health Solutions Manager bij PostNL over het initiatief: “We staan midden in de maatschappij. Daardoor komen we soms dicht bij eenzaamheid. Vooral de bezorgers die medische hulpmiddelen en zorgpakketten rondbrengen, komen dit tegen. Daar wilden we iets mee.”