PostNL-bezorgers dreigen met stiptheidsacties rondom Sinterklaas

Logistiekprofs op 25 October 2018

Zelfstandige pakketbezorgers protesteren in aanloop naar de feestdagen tegen de te lage tarieven die zij van PostNL betaald krijgen. Rondom het Sinterklaasfeest worden er stiptheidsacties georganiseerd. Consumenten ontvangen hun pakketjes waarschijnlijk later dan verwacht. 

Dat kondigt de Belangenvereniging voor Pakketdistributie (BVPD) aan. De vereniging voor onderaannemers zegt te willen protesteren tegen de tarieven die PostNL hanteert. Rondom de feestdagen hebben bezorgers het flink drukker, zonder dat zij daarvoor toeslag ontvangen. 

Volgens de BVPD gaan 150 leden met in totaal 2.500 werknemers binnenkort over tot stiptheidsacties. Tegen Twinkle.nl zegt BVPD-voorzitter Willem Snel: “Het is geen actie waar we trots op zijn, maar er rest ons gewoon geen andere keus.” 

Op het argument van PostNL dat de tarieven sinds 1 juli 2018 met minstens 3 procent zijn gestegen, zegt hij: “De tarieven zijn inderdaad verhoogd, maar niet genoeg. We hebben onder meer te maken met stijgende verzekeringspremies en dieseloliekosten, die amper worden opgevangen.”

“De BVPD vertegenwoordigt slechts deel van de ondernemers waar we mee werken. Zij hebben stiptheidacties aangekondigd en wat die acties betekenen en wat de impact daarvan zal zijn is ons niet bekend”, aldus PostNL tegen Twinkle. ‘We blijven in gesprek met onze ondernemers en de BVPD en we gaan ervan uit dat we tot een goede oplossing kunnen komen, zodat consumenten hun pakketten blijven ontvangen.”