Portena Logistiek neemt Bulstra Transport over
10.01.2017 | Branchenieuws

Portena Logistiek neemt Bulstra Transport over

Portena Logistiek in Heerenveen lijft het Drachtster Bulstra Transport in. Met de overname hoopt Portena een grotere speler te worden in de markt tussen pakketbezorging en grotere zendingen. 

Volgens Portena zijn de zendingsvolumes van Bulstra overwegend kleiner dan die van het bedrijf uit Heerenveen. “Daar is ook hun vloot op toegerust. Wij willen in dit segment groeien om ons breder en sterker te positioneren. Het marktbeeld is dat zendingsvolumes kleiner worden en in aantal toenemen”, aldus algemeen directeur René Visser.

Daarnaast hoopt Portena, dat zich vooral richt op food en consumentenartikelen, zich een nog betere dekking te verschaffen in de fijnmazige distributie in het Noorden. “Daardoor wordt onze positie landelijk ook versterkt omdat Portena als de Hub van het Noorden wordt gezien. Wij vormen de perfecte uitvalsbasis voor dit landsdeel”, aldus Visser.

Bulstra wil toekomst bedrijf garanderen
Volgens Sibout Bulstra van Bulstra Transport is een overname onvermijdelijk door de veranderende wereld van transport. Door aansluiting te zoeken bij een grotere partij hoopt Bulstra het voortbestaan van het bedrijf en de werkgelegenheid te kunnen garanderen. Bulstra blijft voorlopig aan om de overname in goede banen te lijden. Het magazijn in Drachten blijft open.

Portena telt ruim tweehonderd medewerkers en heeft een jaarlijkse omzet van meer dan 25 miljoen euro. Daarmee is het bedrijf ruim vier keer zo groot als Bulstra. Laatstgenoemde heeft 40 medewerkers en een omzet van 6 miljoen euro. 

Portena op overnamepad
De distributeur uit Heerenveen sluit meer overnames in de toekomst niet uit. Het bedrijf is oriënteert zich op andere delen van het land, zodat het goederenstromen kan intensiveren. Portena heeft nu al een vestiging in het Waardenburg, specifiek voor transport en distributie van levensmiddelen. 

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren