'Politiek moet meer geld vrijmaken voor infrastructuur'
06.01.2017 | Branchenieuws

'Politiek moet meer geld vrijmaken voor infrastructuur'

Om het aantal storingen aan infrastructuur te verminderen moet de politiek structureel meer geld reserveren voor onderhoud van wegen, tunnels en bruggen. Dat stelt EVO in een uitzending van EenVandaag.

Cijfers van Rijkswaterstaat in handen van EenVandaag laten zien dat er vorig jaar fors meer storingen waren aan tunnels, bruggen en andere infrastructuur. In 2015 traden er 63 storingen op, in 2016 waren dat er 142. Verkeersinformatiedienst (VID) stelt dat deze storingen samen voor vele honderden kilometers file zorgen. Vooral de storing bij de Merwedebrug zorgde voor veel oponthoud. Nadat er haarscheurtjes zichtbaar waren in de constructie, kon vrachtverkeer twee maanden niet over de brug rijden. Ook de Afsluitdijk was het toneel van een aantal fikse storingen. De bruggen aan beide kanten van de dijk zouden dit jaar last hebben gehad van meerdere storingen. Dit zorgde voor lange files en oponthoud.

De verladersorganisatie vraagt zich af of Rijkswaterstaat wel genoeg geld vrijmaakt voor onderhoud. Tunnels en bruggen worden volgens EVO met ‘lapmiddelen’ in bedrijf gehouden, terwijl er een langjarig onderhoudsprogramma nodig is. 

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren