24.11.2015 | Branchenieuws

Plus zet in op thuisbezorgen

Supermarktketen Plus gaat de komende jaren de optie thuisbezorgen flink verbeteren. Nu al kunnen consumenten hun boodschappen thuis laten bezorgen. De bestelling wordt dan op dezelfde dag of een dag later bezorgd, maar dat moet in de toekomst een stuk sneller gaan.

Plus-topman Jan Brouwer deed tegenover BNR Radio een boekje open over de nieuwe strategie van de supermarktketen. "We hebben grootste plannen om de levertijden te verkorten", aldus Brouwer. Plus gelooft er heilig in dat thuisbezorgen de toekomst heeft. Vorige week stelde Luuk Lantinga, vastgoeddirecteur van Plus, dat zelfstandige ophaalpunten niet in trek zijn bij de consument. De ophaalpunten van Albert Heijn en Jumbo zouden het 'zeer slecht' doen. Plus heeft zelf ook zestig tot zeventig afhaalpunten, maar onsumenten zouden hun bestelling liever voor de deur afgeleverd hebben.

Geen maaltijdboxen
De maaltijdboxen die concurrent Albert Heijn aanbiedt, zijn geen optie voor Plus. "Wij vinden toch een heel klein beetje dat het systeem met maaltijdboxen niet aansluit bij de keuzes van de consument", zegt Brouwer tegen BNR. "Het is toch een vrij stevig keurslijf. Soms moet je een duur abonnement afsluiten."

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (1)

Reageren
  • stefan smits
    24.11.2015 - 09:14 uur | stefan smits

    E-commurse is de toekomst