Plus voert same day bezorging in
27.07.2016 | Branchenieuws

Plus voert same day bezorging in

Supermarktketen Plus bezorgt boodschappen voortaan nog op dezelfde dag. Ook kan de consument ervoor kiezen om de order te laten klaar te zetten zodat deze dezelfde dag kan worden opgehaald.  

De nieuwe service, die de naam Plus Express heeft gekregen, is in eerste instantie op kleine schaal uitgerold. Slechts vier supermarkten in Utrecht, Maarn Waarder en Venray bieden de dienst aan. De rustige start van de dienst is een bewuste keuze zodat Plus de service verder kan optimaliseren voordat andere steden ook instappen.

Proces en prijzen
De klant plaatst online een bestelling die door de supermarkt vervolgens direct wordt klaargezet of dezelfde dag nog wordt bezorgd. Als de plaatselijke supermarkt een bepaald product niet heeft, kan de klant deze ook niet bestellen. Plus bezorgde al langer boodschappen, maar is met same day delivery een nieuwe weg ingeslagen. Als de consument de boodschappen dezelfde dag nog wil afhalen, kost dat 5 euro. Voor een snelle bezorging op dezelfde dag betaalt de klant 8,50 euro. 

Wensen van de klant
Tamara Smith-Zonneveld, e-commerce manager, merkt dat de vraag naar de snelle bezorging steeds populairder wordt. Volgens haar is de snelle bezorgdienst een extra service op het al bestaande bestel- en bezorgaanbod waar ruim 190 winkels van de supermarktketen aan deelnemen. In bijna honderd winkels zijn de boodschappen op te halen.

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren