PLUS start met volgende fase van 'hypermodern dc'
Bouw & Vastgoed 03.08.2021 | Branchenieuws

PLUS start met volgende fase van 'hypermodern dc'

PLUS kan aan de slag met het inrichten van zijn nieuwe centrale distributiecentrum in Oss. Het pand is klaar, nu kan worden overgegaan tot de mechanisatie. Daarmee is de supermarktketen een stap dichterbij het einddoel: een hypermodern dc dat de vier bestaande centra moet vervangen. 

Bouwbedrijf Van de Ven uit Veghel startte ongeveer een jaar geleden met de bouw van het dc. Het pand is 46.000 vierkante meter groot, 29,25 meter hoog en staat op een terrein van 19 voetbalvelden groot. Er zijn 92 laaddeuren om vracht te brengen en weer naar de winkels te vervoeren. Op termijn moet deze locatie de huidige vier distributiecentra in Haaksbergen, Middenbeemster, Hendrik Ido Ambacht en Ittervoort vervangen en de belevering van alle kruidenierswaren naar de 270 PLUS-supermarkten verzorgen. 

PLUS-DC-Oss-82.jpg

Het pand is gebouwd volgens de BREEAM methodiek. Daarbij wordt op negen aspecten getoetst hoe duurzaam een gebouw is. Onder andere 11.000 zonnepanelen zorgen ervoor dat PLUS het hoogste ontwerpcertificaat ‘Outstanding’ mag voeren. Bijna 12.000 infiltratiekratten in de bodem zorgen voor een gelijkmatige waterafvoer, er is een tank voor tienduizenden liters regenwater – zodat er minder leidingwater gebruikt hoeft te worden – en een zware warmtepomp voor energiebesparing.

'Meer slagkracht

Rowell Versleijen, Logistiek directeur van PLUS: “Met de oplevering van het distributiecentrum aan PLUS zijn we weer een stap dichter bij ons einddoel. Een hypermodern distributiecentrum dat ons in de toekomst nog meer slagkracht zal geven."

Mechanisatiepartner Witron gaat nu aan de slag met de inrichting van het dc. PLUS wil met de mechanisatie zware processen vervangen en efficiëntievoordelen behalen. Eind 2022/begin 2023 wordt het distributiecentrum stapsgewijs in gebruik genomen. 

Plaats een reactie (0)

Reageren