PLUS reorganiseert logistiek en sluit 4 distributiecentra
13.02.2017 | Branchenieuws

PLUS reorganiseert logistiek en sluit 4 distributiecentra

Supermarktketen Plus gaat zijn logistiek reorganiseren. De keten hevelt de activiteiten van vier bestaande distributiecentra over naar een nieuw te bouwen distributiecentrum. De reorganisatie gaat gepaard met het verlies van 260 arbeidsplaatsen.

Nog dit jaar start Plus met de bouw van het nieuwe distributiecentrum in Tiel. Vanaf 2020 worden alle logistieke activiteiten voor houdbare producten hier gehuisvest. De huidige regionale distributiecentra voor houdbare producten, in Haaksbergen, Middenbeemster, Hendrik Ido Ambacht en Ittervoort, sluiten dan hun deuren. Plus hoopt met de centralisatie een efficiëncyslag te kunnen maken. “Opereren vanuit één volledig gemechaniseerd distributiecentrum zorgt voor een substantiële kostenreductie. In deze competitieve branche is dat belangrijk voor de concurrentiepositie in de toekomst”, aldus Jan Brouwer, algemeen directeur van Plus. De supermarktketen denkt zelf dat het nieuwe gebouw één van de modernste fooddistributiecentra in Nederland wordt. De supermarktketen opereert voor verse en vriesverse producten met twee distributiecentra in Barendrecht en Utrecht. Deze distributiecentra vallen buiten de reorganisatie omdat ze beheerd worden door externe partijen.

In de huidige vier distrbutiecentra is werk voor 435 fte, verdeeld onder 700 medewerkers. Het nieuwe distributiecentrum biedt plaats voor 250 fte. Plus verwacht ongeveer 175 fte met de huidige medewerkers in te vullen. Er gaan daardoor 260 arbeidsplaatsen verloren. Plus meldt dat het overtollige medewerkers de komende drie jaar gaat begeleiden naar een nieuwe toekomst.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren