Plus laat oog vallen op Oss voor nieuw DC
Warehousing 27.03.2019 | Branchenieuws

Plus laat oog vallen op Oss voor nieuw DC

Nu het warehouse in Tiel officieel van de baan is, laat supermarkt Plus steeds meer doorschemeren dat het Brabantse Oss weleens de thuisbasis kan worden van het nieuwe DC.

Wethouder Frank den Brok van het Brabantse Oss wilde er niet over uit de school klappen, vertelt hij in het Brabants Dagblad. Maar nu Plus de stad zelf noemde bij de presentatie van de jaarcijfers, voelt hij zich vrij genoeg om wat details uit de doeken te doen. "Het ziet er allemaal heel positief uit, maar ik wil benadrukken dat er nog niets rond is. Ik ga de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is.”

Bouwvergunning
Wat in ieder geval wel rond is: Tiel wordt het niet. Door het uitblijven van de bouwvergunning is de supermarkt op zoek naar alternatieven, zo maakte het bij de presentatie van de jaarcijfers afgelopen week bekend. 

De grootgrutter was voornemens om een centraal en 'vergaand gemechaniseerd' distributiecentrum in Tiel te plaatsen. Vanaf 2020 zouden alle logistieke activiteiten voor houdbare producten hier worden gehuisvest. De vier huidige regionale distributiecentra voor houdbare producten, in Haaksbergen, Middenbeemster, Hendrik Ido Ambacht en Ittervoort, moesten hun deuren sluiten.

350 banen 
Het nieuwe DC 
zou Oss nu 350 nieuwe banen op kunnen leveren. Den Brok vermoedt dat dat alles te maken heeft met het vrije perceel op Vorstengrafdonk, vertelt hij in de Brabantse krant. Dat lijkt qua vorm en afmetingen precies op dat in Tiel. PLUS hoeft zodoende de plannen niet ingrijpend te wijzigen.

Een woordvoerder van Plus laat echter weten dat er nog meer factoren zijn die voordelig zijn voor de Brabantse stad. Zo is het belangrijk dat er in Oss een goede aansluiting is op de snelwegen. En dat de stad een centrale ligging heeft ten opzichte van de PLUS-winkels.

Het plan om alle logistieke activiteiten vanaf 2020 vanuit het nieuwe DC te laten verlopen, lijken met de vertraging in ieder geval van de baan. Wethouder Den Brok hoop voor het eind van deze lente uitsluitsel te krijgen van de supermarkt. 

Plaats een reactie (0)

Reageren