PLUS en gemeente Oss nog steeds in beraad over nieuw dc

Logistiekprofs op 1 juli 2022 | 2 minuten leestijd

Supermarktketen PLUS en de gemeente Oss hebben meer tijd nodig om tot een akkoord te komen over de bouw van een megadistributiecentrum. De partijen hoopten op groen licht voor het einde van de lente, maar dat blijkt te optimistisch. 

PLUS wil een centraal distributiecentrum bouwen dat de vier huidige distributiecentra kan vervangen. Aanvankelijk mikte het bedrijf op Tiel als centrale locatie. Door een uitspraak van de Raad van State bleek dat praktisch onmogelijk. PLUS week vervolgens uit naar Oss. Op bedrijventerrein Vorstengrafdonk moet een pand van 40.000 vierkante meter verrijzen dat plek biedt aan alle houdbare producten van de supermarktketen. 

‘Gigantisch project

De onderhandelingen tussen de supermarktketen en de gemeente Oss zijn al maanden bezig, maar dat heeft vooralsnog niet tot een akkoord geleid. Volgens wethouder Frank den Brok hebben de partijen meer tijd nodig om het eens te worden. “Het is natuurlijk een gigantisch project”, aldus Den Brok in het Brabants Dagblad. “Qua complexiteit, maar ook gewoon qua grootte. De gesprekken zijn nog steeds in volle gang en ik heb alle vertrouwen in de goede afloop.” De wethouder hoopt dat in de loop van de zomer alsnog alle vergunningen rond zijn. 

PLUS communiceert geen datum

Een woordvoerder van PLUS zegt dat er in principe geen sprake is van vertraging. “We zijn druk in overleg over de juiste vergunningen. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen momenten te communiceren waarop wij bepaalde stappen in het proces verwachten. Zo hoeven we onze medewerkers ook niet steeds met een andere datum te confronteren.” 

Gerelateerde artikelen