Picnic verhoogt lonen van jonge runners met 25 procent
Personeel & Arbeidsmarkt 19.06.2019 | Branchenieuws

Picnic verhoogt lonen van jonge runners met 25 procent

Jonge medewerkers krijgen bij Picnic plotseling fors meer betaald. De app only supermarkt verhoogde het uurloon van jonge bezorgers in korte tijd met 25 procent. 

Vakblad Distrifood vergeleek de salarissen van Picnic en Albert Heijn op vacaturessites als Young Capital. Daaruit blijkt het salaris van een 18-jarige Picnic-koerier in een maand tijd met 24 procent steeg tot 7,06 euro per uur.  Daarmee ligt het uurloon boven dat van Albert Heijn (6,77 euro per uur). Ook in andere functies gingen de lonen omhoog. 

Picnic wil af van jeugdloon

Oprichter Michiel Muller bevestigt tegenover Distrifood dat de lonen van jongvolwassenen met 10 tot 30 procent zijn gestegen. "Hier werken volwassenen. Zij moeten een gelijk loon verdienen en daarom willen we op termijn af van jeugdloon." Het is volgens Muller één van de redenen waarom Picnic de supermarkt-cao weigert toe te passen. In deze cao wordt namelijk wel gewerkt met het jeugdloon. 

Lees ook: Picnic test bezorging bij zakelijke klanten

Supermarkt-cao

FNV lijkt niet onder de indruk van de loonstijgingen. De vakbond voert al maanden actie voor een supermarkt-cao bij Picnic. Woordvoerder Silia Pilger vraagt zich tegenover Distrifood af hoe het loon is opgebouwd en welke sociale lasten Picnic afdraagt. Vakbond FNV voert al maanden actie voor een supermarkt-cao bij Picnic. Ondanks de loonstijging blijft de vakbond erbij dat Picnic zich aan deze cao moet houden. 


Plaats een reactie (0)

Reageren