Picnic verdubbelt logistieke capaciteit met dc in Eindhoven

Logistiekprofs op 1 July 2022

Picnic verdubbelt zijn logistieke capaciteit met de opening van een nieuw distributiecentrum in Eindhoven. De locatie in Eindhoven betreft het grootste distributiecentrum van Picnic tot nu toe. 

Het nieuwe distributiecentrum beslaat een oppervlakte van circa achttienduizend vierkante meter en is bedoeld voor levering naar Noord-Brabant. Vanaf volgende maand bezorgt Picnic namelijk in Breda en Tilburg. 

Verdubbeling logistieke capaciteit

Picnic heeft al distributiecentra in Nijkerk en Utrecht. In januari volgde de opening van een distributiecentrum in Diemen, om uitbreiding naar Amsterdam te faciliteren. Met de vierde locatie verdubbelt Picnic zijn logistieke capaciteit; het dc in Eindhoven is bijna net zo groot  als de drie huidige locaties bij elkaar. 

In het nieuwe logistieke centrum zullen driehonderd tot vijfhonderd medewerkers komen te werken. De online supermarkt is tevens op zoek naar tweehonderd bezorgers in het zuiden.

Uitbreiding naar Duitsland

Sinds deze maand is de boodschappendienst ook actief bij onze oosterburen. In Duitsland bezorgt Picnic boodschappen onder de naam Sprinter Supermarkt. Vier grote steden in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen (Kaarst,
Neuss, Meerbusch en Oberkassel) worden van boodschappen
voorzien. Mocht dit bevallen, dan zal uitgebreid worden naar andere
steden.
In Duitsland maakt Picnic gebruik van een hub in Neuss en een eigen distributiecentrum in Viersen.