Picnic stuurt duizendste bezorgwagen de weg op
Transport & Distributie 16.06.2020 | Branchenieuws

Picnic stuurt duizendste bezorgwagen de weg op

Picnic rijdt sinds vandaag rond met duizend elektrische bezorgwagentjes. Door de inzet van elektrisch vervoer heeft de websuper naar eigen zeggen 1,7 miljoen kilo CO2-uitstoot bespaard. 

Picnic ging in 2015 voor het eerst met de elektrische bezorgauto's de weg op. De wagens zijn speciaal voor Picnic ontwikkeld en staan bekend om hun smalle voorkomen. Door een breedte van slechts 1.30 meter kan de bezorgauto goed manoeuvreren in woonwijken en binnensteden. De wagen kan via de zijkanten worden in- en uitgeladen. 

Software rijgedrag

De bestelwagens zijn verbonden met het een Driving Coach-system. Het systeem registreert en analyseert de route, het rijgedrag en verkeerssituaties. Runners worden vooraf gewaarschuwd voor gevaarlijke bochten of drukte op de weg. Daarnaast krijgen bezorgers na hun rit feedback op hun rijgedrag.

Zonnepanelen

Sinds eind vorig jaar zijn een aantal Picnic-wagens voorzien van zonnepanelen. In Utrecht, Amersfoort en Den Haag rijden wagentjes die zijn uitgerust met zonnedaken. Op zonnige dagen leveren deze daken zo'n 3,5 kWh op. Een wagen kan daarmee tot 25 extra bezorgingen per dag doen. 


Plaats een reactie (0)

Reageren