Picnic start bouw geautomatiseerd dc Ridderkerk

Logistiekprofs op 2 december 2021 | 2 minuten leestijd

Picnic is gestart met de bouw van zijn tweede geautomatiseerde fulfilmentcentrum. In Ridderkerk werd woensdag de eerste paal geslagen van het pand, dat ruim 200.000 huishoudens van boodschappen moet voorzien. 

Het dc, gebouwd door Aan de Stegge Twello, krijgt een oppervlakte van 42.000 vierkante meter. Het wordt ingericht met geautomatiseerde sorteer-, inpak-, en distributiemachines, die Picnic zelf heeft ontwikkeld. Het pand biedt plek aan meer dan 200.000 kratten om spullen in op te slaan, verdeeld over drie temperatuurzones. 

Ondanks de automatisering verwacht de online supermarkt nog steeds volop arbeidskrachten nodig te hebben in Ridderkerk. Naar verwachting kunnen er zo’n 800 medewerkers in het dc aan de slag. Picnic werkt samen met de gemeente Rotterdam om deze banen in te vullen. Begin 2023 wil de supermarkt de locatie in Ridderkerk in gebruik nemen. 

Geautomatiseerd dc in Utrecht in januari open

Picnic is druk bezig met het opschalen van de capaciteit. Over enkele weken opent het de deuren van het geautomatiseerde dc in Utrecht. De bouw van dit pand startte in 2019 en kostte circa 100 miljoen euro. Er gaan na opening 1.000 medewerkers aan de slag. Het grote verschil met de bestaande dc’s van Picnic is dat de medewerkers niet zelf het dc rond hoeven te lopen. Via een conveyorsysteem worden de items naar de werknemers gebracht.

Robots in XXL-dc Zwolle

Ondertussen bouwt Picnic ook in Zwolle aan een dc van 45.000 vierkante meter. Hier verwacht de supermarkt volop robots aan het werk te zetten, zelfs in de diepvriescel. “Medewerkers hoeven dan de tros bananen alleen nog maar van het voorraadkratje in het klantkratje te leggen”, aldus medeoprichter Frederik Nieuwenhuys. Ook dit dc kan na oplevering 200.000 huishoudens bedienen. 

Gerelateerde artikelen